LED-masker: Fördelarna med LED-terapi

Kändisar har förälskat sig i LED-masker, och de blir alltmer populära för varje dag som går. Vill du veta hur LED-ljus fungerar och varför det är bra för huden? Läs vidare!

Det finns många sätt att bekämpa akne och andra hudtillstånd. Många tar hjälp av specialister och olika behandlingar. Andra föredrar att testa tips och tricks i sitt eget hem. Nu finns det även en metod som kombinerar allt: hemmabehandlingar med LED-ljus! Allt du behöver är en ansiktsmask av god kvalitet.

LED-ljus i dermatologi

Hudproblem kräver ofta innovativa lösningar. Huden behöver stimuleras på rätt sätt för att återhämta sig. Med hjälp av milt LED-ljus kan vi tränga djupare ner i huden.

Man har länge använt LED i dermatologi, men det är först nu vi börjat fundera på ljusets egenskaper. Nya möjligheter visar sig när det gäller behandling av akne, åldrande, pigmentfläckar, bristningar, tilltäppta porer, sår som ska läka, inflammationer, och så vidare. Det har till och med visat sig kunna lindra depression!

LED-ljusets egenskaper

 1. Förstärker aknebehandlingens egenskaper.
 2. Stimulerar cellers förnyelse och reparation.
 3. Lindrar inflammation i huden.
 4. Lindrar bristningar, rynkor och pigmentfläckar.
 5. Lindrar psoriasis och munsår.
 6. Främjar hudens återfuktning och vårdar huden.
 7. Stimulerar hårets tillväxt och motverkar håravfall.
 8. Minskar glåmighet och trist hy.
 9. Motverkar mörka ringar och svullna ögon.
 10. Minskar pigmentfläckar i huden.

Hur fungerar ljusterapi?

LED-lampor ger ett enfärgat ljus (olika färg beroende på våglängd). Om det riktas mot huden når det varje cell och för över energi dit utan att värma upp eller irritera huden. Effekterna varierar beroende på ljusets våglängd.

När cellen absorberar energi används den för att reparera huden. Detta gör att cellernas förnyelse kan främjas, att blodflödet förbättras, att huden vårdas och återfuktas, och att kollagenproduktionen stimuleras. Resultatet blir en lenare och starkare hy med fin lyster. Kroppens naturliga försvar mot skadliga faktorer stärks dessutom.

Färger som främjar

Ljus från LED-lampor har flera fördelar, men de varierar beroende på vilken färg vi väljer. Huden kan exponeras för flera färger, och alla har unika egenskaper.

 • Rött ljus fungerar på djupet genom att stimulera kollagenproduktionen och främja cellernas förnyelse. Detta ljus används i behandlingar som motverkar åldrande.
 • Blått ljus tränger också in på djupet. Det bekämpar bakterier samt lindrar irritation och rodnad. Därför är det blå ljuset populärt i behandlingar mot akne.
 • Gult ljus främjar nervsystemet och lymfsystemet, vilket gör ljuset lämpligt i avslappnade behandlingar.
 • Grönt ljus främjar hudens reparation, ger lyster, och gör huden mer elastisk. Därför används detta ljus i behandlingar mot rynkor.

Hemmaterapi med LED-ljus

En av de största fördelarna med LED är att du kan utföra behandlingar hemma. Eftersom det är en säker metod behöver du inte experternas kunskap. Huden kan inte drabbas av brännskador även om du tar längre tid på dig än rekommenderat. Att köpa en enhet kan förstås vara dyrt, så många kvinnor väljer ändå att utföra behandlingar på en salong. Som tur är finns det en rimlig kompromiss: ansiktsmasker med LED-ljus.

Att använda LED-maskerna är enkelt:

 1. Rengör huden noggrant innan du använder ansiktsmasken.
 2. Ta på dig masken och slappna av.
 3. Sätt på ljuset och vänta tills den stänger av sig själv (cirka tio minuter).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *