Vårens hudvårdsbehandlingar. Hur slipper vi celluliter, oönskat kroppshår och synliga blodkärl?

Hur slipper man celluliter?

Celluliter är en mardröm för många kvinnor. De uppstår i huden och leder till svullnader. Vi känner igen dem på groparna och ojämnheterna som skapas i huden. Celluliter uppstår på grund av problem med blodflödet i kroppsfettet, och är ett vanligt problem för gravida personer och överviktiga personer. De uppstår vanligtvis på låren, ytterlåren och armarna. Hur gör man sig av med dem? Du behöver kontrollera din vikt, vara fysiskt aktiv, äta hälsosamt, använda tonande kosmetiska produkter, äta kosttillskott, och genomgå kosmetiska och dermatologiska behandlingar. En läkare bör kontrollera din sockernivå och dina hormoner. En kosmetolog kan rekommendera följande behandlingar: laser, massage, ultraljud, värmeterapi med infraröd strålning, eller svalkande behandlingar.

Hur tar man bort oönskat kroppshår?

Oönskat kroppshår är ett annat kvinnligt problem. Som tur är finns det ett par sätt att få len hy. Några av dessa är: kroppskrämer, engångsrakhyvlar, vax, hårborttagningsmedel, och laser. Det du väljer beror på hudens tillstånd, hur mycket pengar du vill spendera, och hur mycket tid du har. Flera problem kan uppstå som en följd av hårborttagning: irritation i huden, allergier på grund av krämernas ingredienser, skador i och på huden, och inväxta hårstrån. Du kan undvika alla dessa problem genom att följa några tips. Använd en kroppsskrubb innan hårborttagningen, och en lugnande och återfuktande kosmetisk produkt direkt efteråt.

Hur botar man synliga blodkärl?

Synliga blodkärl (spindelben) är ett annat vanligt problem. De uppstår på benen och i ansiktet, och drabbar främst personer med tunn och känslig hud. Några av orsakerna kan vara: graviditet, fetma, åtsittande kläder eller höga klackar, och att sitta eller stå i längre perioder. En effektiv metod för att lösa problemet är motion, bekväma skor, och i vissa extrema fall ett kirurgiskt ingrepp. Detta bör inte utföras på sommaren, då det finns en risk för irritation i och på huden. Du kan även äta kosttillskott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *