Gör det själv: Bada i kakor – Bubbliga badmuffins

Det finns inget mer avslappnande än ett varmt, aromatiskt bad efter en lång arbetsdag eller en ansträngande resa. Det är ett lugnande ögonblick med doftljus och avslappnande musik i bakgrund. Återfuktande och bubbliga badbomber är ett måste i alla badrum. Oroa dig inte för att behöva spendera en smärre förmögenhet på dem – du kan göra dem helt själv!

Vad behöver vi för att göra bubbliga badmuffins?

  • 200 gram bakpulver,
  • 100 gram citronsyra,
  • 2 matskedar potatisstärkelse,
  • 2 matskedar kokosolja (kallpressad),
  • 30 gram olivolja,
  • vaniljsocker (eller en vaniljstång),
  • karamellfärg (eller andra ämnen utan toxiner),
  • aromatisk, essentiell olja eller smak,
  • muffinsformar (i silikon eller papper).

Hur gör man bubbliga badmuffins?

Det är inte svårt att göra badmuffins. Efter att ha mätt upp de nödvändiga ingredienserna för eteriska kakor kan vi börja blanda ihop dem. Först blandar vi bakpulvret, citronsyran och potatisstärkelsen (eller majsmjöl, men du måste välja det ena eller det anda alternativet, för stärkelse är det som får dina muffins att flyta på vattnet). Sedan kan vi lägga till de lösa ingredienserna, som olivolja och kokosolja (som först smälts över ett vattenbad eller ångbad). Blanda ingredienserna tills det får en konsistens som påminner om våt sand.

Beroende på vilka slags muffins vi vill ha (enfärgade eller flerfärgade) kanske vi inte behöver dela upp vår deg. Om du vill ha flera färger kan du lägga några skedar av degen i en separat skål och tillsätta vaniljsocker (eller krossad vaniljstång). Rör ner karamellfärg i den resterande massan, tillsammans med essentiell olja.

Det sista steget är att göra de muffinformade badbomberna. Fyll cirka tre fjärdedelar av formen med den färgade massan. Det bästa är om du har formar i silikon eller papper, så att det blir lättare att få ut de färdiga muffinsen. Se till att kanterna är ojämna, så att du får extra charmiga muffins. Lägg sedan den resterande vaniljmassan på den kompakta, färgade massan. Knåda ihop allt i formen, så fast som möjligt. Ställ undan badmuffinsen i flera timmar, och ta sedan ut dem ut formarna. Klart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *