Hur man sover med håret blöt att se fantastisk på morgonen?

Hår är en kvinnas främsta fördel, så det är inte konstigt att vi bryr oss alldeles extra mycket om det. Hårvård kan vara en tidskrävande syssla, och ibland har vi helt enkelt inte den tid som krävs för att göra det ordentligt eller för att torka håret på rätt sätt efter att vi har tvättat det på kvällen. Modellernas hårstylist Creighton Bowman har avslöjat sina bästa tips för att sova med blött hår och se fantastisk ut på morgonen.

#1 Hälsa på satäng och silke

Bomullslakan kan vara anledningen till att håret trasslas till och blir svårt att borsta på morgonen. Om du har för vana att sova med blött hår bör du byta till lakan i satäng och silke (den billigare versionen), eller åtminstone byta ut örngottet. En extra fördel med satäng och silke är deras positiva inflytande när det gäller att förhindra tidiga tecken på åldrande.

#2 Var inte rädd för sammetstofsar

Alla har hört att det är dåligt att knyta ihop håret, så det kanske verkar konstigt att knyta ihop det under hela natten. Men ingen har sagt att det måste vara en stram hästsvans. En lös hästsvans eller knut på huvudet är inte så farligt, om du använder en mjuk sammetstofs (eller resårbandet från en strumpa). Det hindrar håret från att trassla ihop sig och ger det en vågliknande form efter att du har kammat det.

#3 En stram knut är inte farlig

En stram fläta över natten kan vara en god idé, men bara om du gör det sällan. Att göra det för ofta kan skada håret. På kvällen kan du samla vått hår i en knut på huvudet, och på morgonen är det fluffigt och vågigt. På så sätt får du en äkta surfarstil från Kalifornien. Om du vill förstärka effekten kan du spreja hårtestarna med vatten med havssalt.

#4 Sikta på ekologisk väv

Skönhetsvloggare uppmuntrar oss att överge hårstyling med värme och byta till ekologiska metoder när vi kan. Det handlar alltid om att sova med blött hår, knyta det med näsdukar, etc. Försök att hitta en metod som passar just dig och ditt hår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *