Hårinpackning – hur använder man den?

Att färga, styla håret med värme, tung kosmetika – allt detta leder till skador på håret och försämrar huvudets tillstånd. Som ett resultat kan vi drabbas av mjäll, överflödig talgproduktion, hårförlust, tappat hår, och torrt hår. Som tur är finns det ett sätt att göra de skadade hårslingorna mycket fräschare och friskare. Svaret är en hårinpackning.

Hårinpackning – de viktigaste reglerna

När vi vill göra håret fräschare med en hårinpackning finns det ett par viktiga regler. Först av allt behöver du avgöra vilken hårtyp du har, och vilket skick håret är i. Om du har den här informationen kan du välja kosmetika utifrån hårets egenskaper, och sedan njuta av dess framgångar. För det andra är det viktigt att vara systematisk. Regelbunden applicering av en hårinpackning kommer att förbättra hårets tillstånd. För det tredje kommer du inte få något resultat om du använder hårinpackningen i otvättat hår. Innan behandlingen bör du alltså tvätta håret, och sedan börja bygga upp håret igen. För det fjärde bör du följa instruktionerna på förpackningen. Du är inte allvetande, så det är definitivt bättre för dig (och ditt hår) om du följer instruktionerna. För det femte bör du bära en plastmössa eller handduk på huvudet efter att du applicerat hårinpackningen. Detta förstärker maskens egenskaper och gör håret friskare.

Gör din egen hårinpackning

Vilken slags hårinpackning är den bästa? Bland de mest populära inpackningarna finns arganolja och keratin. En annan populär inpackning är den med arganolja och äggula. Blanda alla ingredienser och applicera masken i hårbotten i cirka 15 – 30 minuter. Efter den här tiden kan du tvätta håret med lätt schampo. Tack vare inpackningen blir håret mjukt, glansigt, vårdat, starkare, friskare, och återfuktat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *