Gråtande läppar. Vad handlar den nya sminktrenden om?

Sminktrender har en tendens att överraska oss. Vi har sett säsonger med matta, neonfärgade och gradvisa läppar. Den senaste trenden inför våren är – gråtande läppar, vilket är… läppar som är suddiga efter gråt. Konstigt? Inte nödvändigtvis.

Många av er har säkert märkt att ansiktet får ett strålande utseende när man har gråtit. Hur kan det vara möjligt, när ansiktet aldrig ser bra ut när man gråter? En halvtimme efter att du gråtit räcker faktiskt för att ansiktet ska bli mer fräscht. Tårar får ögonen att se naturligt glänsande, fuktiga och strålande ut. Efter att du gråtit blir kinderna lätt rosa, och läpparna blir mjuka och lätt svullna. Det har visat sig att en kvinnas ansikte kan bli sexigt när hon har gråtit.

Vad är gråtande läppar?

Den senaste sminktrenden är gråtande läppar, en sminktrend där vi får läpparna att se ut som när vi har gråtit. Hur ser sådana läppar ut? Gråtande läppar är mjuka, diskret rosa, och saknar skarpa kanter. De är svullna, och inte på grund av en mer intensiv färg utan mer som en naturlig svullnad som orsakats av vårt gråtande. Hur får man läpparna att se lätt suddiga ut? Du kan gråta… eller så kan du använda några sminktips.

Hur får man gråtande läppar?

Att måla gråtande läppar, som är så populära bland bloggare, är inte så svårt. Låt oss guida dig till gråtande läppar. Innan vi börjar är det värt att nämna att de bästa sminkprodukterna förgråtande läppar är läppstift i naturliga färger (hudfärgat, persikofärgat eller rosa) så att de matchar läpparnas naturliga nyanser.

GRÅTANDE LÄPPAR STEG FÖR STEG

Börja med att applicera läppbalsam, penna eller läppstift i din valda nyans, mitt på läpparna. Använd sedan fingertopparna för att sprida ut det på hela läpparna, i en slags stampande rörelse. Svårigheter att distribuera kosmetikan kan överkommas med hjälp av färglöst läppbalsam, vegetabilisk olja (t.ex. kokos) eller andra återfuktande produkter (t.ex. honung eller vaselin).

För att framhäva gråtande läppar kan du flytta färgen lite ovanför överläppen, så att den smälter in i amorbågen. Det här steget ger dig inte bara ett mer uttrycksfullt utseende, utan ger också illusionen av en större överläpp, precis som när man har gråtit. Det är viktigt att läpprodukterna inte slutar fast vid läpparnas naturliga konturer, utan också korsar deras kanter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *