Hur tar man hand om huden?

Varje kvinna skulle ge sin högra arm för vacker och välvårdad hy. Som tur är har kosmetikan och dermatologin utvecklats så mycket att vi, med lite god vilja, kan få hälsosam hud utan problem! Allt du behöver göra är att avsätta lite tid på morgonen och kvällen för en ordentlig rengöring och applicering av tonic i ansiktet.

”Omöjligt” är ett falskt ord! Till och med den värsta aknen och pormaskarna kan besegras. Innan du sätter igång behöver du dock avgöra vilken hudtyp du har, och vilken kosmetika som passar den. Det finns fyra stora hudtyper: kombinationshud, normal hud, torr hud och oljig hud. Varje hudtyp behöver olika omvårdnad, olika kosmetika, och olika skönhetsbehandlingar. De har dock en sak gemensamt, nämligen schemat du bör hålla dig till när du vårdar huden i vardagen.

Alla hudtyper behöver rengöras ordentligt. Du bör rengöra huden på morgonen och kvällen. På morgonen gör det huden fräschare och förbereder ansiktet för sminkning, och på kvällen använder vi sminkborttagning och gör huden fräschare innan vi ska sova. Det finns en viktig regel att komma ihåg: använd inte tvål för rengöring och tvätt. Tvål orsakar torrhet och irritation, och förstör hudens naturliga pH-balans. Det är mycket bättre och mer effektivt att använda kosmetika som återfuktar, och som inte innehåller parabener, parfym eller andra skadliga ingredienser.

Nästa steg är applicering av tonic. På morgonen kan du använda en tonic med frukt som gör huden fräschare, renare och får den att vakna till liv. Du kan applicera en produkt utan olja som underlättar sminkborttagningen, och som rensar ansiktet på överflödig talg och baciller. Applicera sedan en ansiktsmask som passar din hudtyp. Kom ihåg att tvätta bort masken när rätt tidsintervall har gått – detta står ofta på etiketten.

Det sista steget är att applicera krämen. Precis som med alla andra produkter ska krämen matcha din hudtyp och dess behov. Dagkräm kan användas som en sminkbas. Nattkräm kommer däremot göra huden yngre, vilket är mycket viktigt. Varför? Jo, på natten skapas nya hudceller och de behöver omvårdnad och styrka. Krämen bör masseras in i ansiktet med fingertopparna, men undvik huden runt ögonen. Att applicera krämen och massera huden samtidigt främjar blodcirkulationen och gör huden avslappnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *