Hur man lagrar kosmetika

Kosmetika är en viktig del av vårt liv då det hjälper oss att se våra bästa ut. Oavsett om det är foundation, mascara, ögonskugga, läppstift eller något annat, är det viktigt för oss att ta hand om våra produkter så att de är säkra att använda och håller länge. För att uppnå detta finns det några saker som du behöver tänka på när du lagrar din kosmetika. Nedan följer några tips som du kan följa för att säkerställa att du lagrar din kosmetika på ett säkert och effektivt sätt.

1. Tänk på uppställningsplatsen

När du väljer en placering för att lagra din kosmetika, tänk på några faktorer. Först måste du säkerställa att det är svalt och torrt. Låt oss inte glömma att kosmetika innehåller några ingredienser som har en höggrad av mjukgörande egenskaper, så de är känsliga för fukt. En annan sak att tänka på är att du inte ska lägga din kosmetika i närheten av en uppvärmd plats, såsom en radiator eller en vind. Detta skulle kunna ha en negativ inverkan på din kosmetika.

2. Tänk på temperaturen

Lämplig temperatur för att lagra kosmetika är inom det normala rumstemperaturområdet. Det bör ligga någonstans mellan 65-70 grader Fahrenheit (18-21 grader Celsius). Om temperaturen är för hög eller för låg, kan det ha en negativ inverkan på effektiviteten hos din kosmetik, vilket kan återspeglas i resultaten. Också, om det förekommer stora temperatursvängningar, bör det undvikas helst eftersom detta också kan leda till en negativ effekt på kosmetika.

3. Förvara rätt

När det gäller att lagra kosmetika korrekt finns det några enkla steg som kan följas. För det första, förvara inte direkt i ljuset eftersom det kan bidra till att vissa ingredienser kan brytas ner snabbare och få en negativ inverkan på effektiviteten hos de produkter som du använder. Det är också bra att förvara detta i mörkt skåp eller garderober där det inte finns något direkt solljus som tränger in. Också, om det är skepp i en badrumslåda, i en kosmetikväska eller på ett bord, se till att du förvarar det i en sval miljö där det inte finns en hög luftfuktighet närvarande.

4. Grupper efter ingredienser

För att göra din organisation mer effektiv är det bäst att gruppera din kosmetik efter ingredienser eller typer av produkter eftersom det gör det lättare för dig att hitta den produkt som du letar efter. Om du använder ett skåp eller garderob för att lagra din kosmetika, bör du försöka hålla ingredienserna grupperade, så att de lätt kan hittas. Om du har smink som innehåller olika ingredienser, som var och en har sina egna förvaringstips, ska du ta hänsyn till det och försöka förvara dem på ett sätt som är lämpligt för att uppnå den bästa effektiviteten. Förvaring i separata fack inom samma skåp eller garderob är idealiskt eftersom det inte bara ser bra ut, utan det gör det också enklare att hitta den produkt som du letar efter.

5. Ställ in produkter

Förvaring av kosmetika innebär också att rensa upp och ställa in din förvaring. Det är viktigt att du följer dessa steg, eftersom det hjälper dig att rensa upp och hålla ordning på kosmetika som du har använt. Ibland kan produkter komma med en instruktion om att förvara den med en särskild metod, så det är bra att ta hänsyn till den informationen. Om det inte finns några speciella anvisningar eller förslag, kan du hitta många andra guider online som kan hjälpa dig att ställa in produkterna rätt.

6. Följ hygienregler

Hygien är också viktig när det gäller att hålla kosmetika i dess bästa form. När det gäller applicering, så se till att du använder rena applikatorer, rena penslar och även rent ansikte när du applicerar din kosmetika. Tänk också på att appliceringsapparater ska tvättas regelbundet för att se till att de är rena och fri från smuts, bakterier och smink. Även om detta kan låta som en enkel sak, är det mycket viktigt att tänka på att hygien är nödvändig för att säkerställa att din kosmetika håller länge.

7. Skriv datumet på produkterna

Till sist rekommenderar jag att du sticker på ett datum till alla produkter när du köper dem. Detta skulle hjälpa dig att se när produkterna börjar hålla på att gå ut och behöver bytas ut. När du köper nya produkter, kom ihåg att skriva ut datumet och också skype date på flaskorna. Kontrollera också om produkterna har en ”öppnad datum”-etikett, som anger när produkten öppnades för första gången. Genom att skriva ut datumet på flaskorna och andra behållare kommer du att veta exakt när det är dags att byta ut dem för att förhindra att dina produkter går ut och att den information du har är uppdaterad.

Att lagra din kosmetika korrekt är nödvändigt för att hålla den bästa effekt