Choklad – En vän i kvinnans kamp för skönhet

Hur kan choklad vara en vän i kvinnans kamp för skönhet? Det kanske verkar som att choklad ansvarar för våra största problem: några extra kilon, och imperfektioner i huden som inte ens kan täckas med vår bästa concealer och foundation. Fel. Choklad är en värdefull kosmetisk produkt!

Choklad-spa ökar i popularitet, men chokladbehandlingar handlar inte om att äta oändliga mängder choklad. Choklad är en perfekt kosmetika för utvärtes bruk, det vill säga på kroppen. I vissa delar av det forntida Colombia trodde aztekerna att Theobroma, kakaoträd, var en gåva från guden Quetzalcoatl. Trädet symboliserade vishet och kunskap. Vi har alltså i flera århundraden känt till de upplivande och föryngrande egenskaperna i naturlig choklad. Det är inte konstigt att vi numera, när vi värdesätter naturlig omvårdnad, också dras till egenskaperna i choklad.

Det här är rätt tid för att diskutera hur choklad funderar. De behandlingar som vi utför med hjälp av choklad baseras på två av chokladens egenskaper: aromaterapi och vårdande.

Det finns en hel del att säga om chokladens vårdande egenskaper. Framför allt är det bra mot hudens åldrandeprocess. Choklad kan användas för att motverka celluliter, för det kombinerar egenskaper som vårdar, återfuktar och föryngrar huden. Kakaofrön, som används för att tillverka choklad, innehåller många mikroelement som förser huden med vårdande ingredienser: vitamins A, B, och E samt mineraler (kalcium, järn, magnesium och fosfor). Det innehåller också teobromin (som liknar koffein) som ökar blodcirkulationen, stimulerar, och ger energi.

Chokladens aromaterapeutiska egenskaper värderas också högt när det gäller choklad-spa. Det kan inte förnekas att en utvilad, avslappnad och lycklig kvinna som bär en ansiktsmask och kroppsmask i choklad känner sig vackrare. Doften av choklad stimulerar serotoninprodukten (“lyckohormonet”) i endorfinerna, vilket påverkar vår förmåga att varva ned, lugna nerverna, somna lättare, stärka oss, och mycket mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *