Sovmasker – Asiatisk hudvård över natten

Under de senaste månaderna har många kända och okända personer lärt känna en ny trend gällande hudvård. Den har börjat finnas på vår inhemska marknad, men den har inte riktigt slagit igenom än. Vi pratar förstås om sovmasker, dvs. ansiktsmasker som sitter kvar över natten. Vad skiljer dem från vanliga ansiktsmasker? Hur använder man dem?

Sovmasker är en trend som (precis som andra unika, vårdande metoder) kommer från Asien. Dessa ansiktsmasker för natten är ett tillskott till vår komplexa ansiktsvård i vardagen. Som du säkert vet har asiatiska kvinnor ofta flera lager produkter, vilket påstås vara hemligheten bakom deras ständigt unga och perfekta hud. Deras hudvård består ofta av flera steg, och det sista är att applicera en ansiktsmask över natten – en sovmask.

Européer använder också de positiva egenskaperna med att använda flera lager hudvårdsprodukter, men det är inte lika populärt som i öst. Därför är många kvinnor fortfarande skeptiska mot ansiktsmasker över natten. Asiater framhäver det faktum att det är en mycket föryngrande metod. Under natten, när vår hud vilar, absorberas sovmaskens koncentrerade sammansättning bättre och främjar hudens naturliga föryngring.

En sovmask har oftast en gelliknande konsistens, och appliceras precis som en vanlig ansiktsmask. Den enda skillnaden är att sovmasken sitter kvar under hela natten. Det största problemet är att masken kan fläcka ner sängkläderna, håret och allt omkring oss. En sovmask begränsar dock inte, gör produktens gelliknande konsistens absorberas väl, rinner inte, och fläckar inte ner efter att den har torkat. Du kan enkelt ta reda på om den här metoden är något för dig.

Asiater använder sovmasker som en av många komponenter i sin hudvård, men för oss kan det snarare motsvara nattkräm. Efter noggrann rengöring av ansiktet och skrubb kan du applicera den vårdande masken, och sedan skölja av den på morgonen. Dess främsta uppgift är att bevara hudens vätskenivå, återfukta på djupet, avgifta, ljusgöra, strama åt porerna, och föryngra (antioxidanter, motverkar rynkor).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *