Hur sminkar man sig inför våren?

Våren… Naturen vaknar, träden knoppar, blommor blommar, och allt omkring oss är fullt av färg och dofter. Bara huden är trött och trist. Hur kan vi göra den yngre och få den att se vacker och fräsch ut?

En bra lösning är kosmetika med skimrande inslag. Solskenet som långsamt letar sig fram genom molnen reflekteras i inslagen, och skapar en optisk illusion som får ansiktet att se strålande, ljust och fräscht ut. De skimrande inslagen finns i ögonskuggor, rouge, bas, foundation, bronzer och puder. Alla dessa produkter får ansiktet att stråla och täcker rynkor, mörka cirklar under ögonen och andra imperfektioner. Kom ihåg att kosmetikan måste matcha hudens utseende och typ. Vänta till sommaren med intensiva färger, och fokusera på ljust rosa och persikofärgade nyanser under våren.

Rouge är ett annat sätt för strålande hud. I vår kan du ge huden lite fler livliga färger. Du behöver inte vänta till sommaren för att få en solbränna som ”täcker” trist hud. Rouge som appliceras i små mängder framhäver ansiktets form och ger det ett vackert och friskt utseende. Du kan även ersätta ögonskuggan med samma kosmetika. Allt du behöver göra är att dra produkten över ögonlocket för att få ett strålande och vackert utseende.

Highlighting är en trend från föregående säsonger. Det kommer förmodligen alltid att vara modernt. För att göra ansiktet ljusare kan du använda foundation, BB-krämer eller concealer som är cirka en nyans ljusare än din egen hud. Applicera kosmetikan runt ögonen, ögonbrynsbenet och mellan ögonbrynen, på hakan, och på näsryggen. Använd borsten eller en svamp för att gnida in produkten i huden på ett sätt som inte lämnar fläckar. Du behöver inte använda matt eller transparent puder.

För att framhäva ögonen kan du använda ögonpenna eller ögonskugga i ljusa, pärlskimrande färger. Applicera sedan ett lager svart mascara, eller mascara i samma färg som dina ögon. Den perfekta ytan ger dig intensiva läppar. Det är en sminkning som följer en av sminkartisternas främsta regler: ljust smink på ögonen och uttrycksfulla läppar. Matcha sminkningen med intensiva färger på naglarna, så är du redo för våren!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *