Hur man tar hand om håret i den fridfulla ensamheten av hemmet

Varför hårvård är viktigt

Hårvård kan vara av största vikt för att behålla friska och glänsande hår. Oavsett om du håller din frisyr relativt enkel eller går all-in är det alltid viktigt att ta hand om ditt hår. Det är också en utmärkt investering för att undvika problem som håravfall, sköra hårstrån och hårbotten åkommor.

Som med allt annat i livet, kommer en domstol för vård och omsorg du ger håret att över tid ge positiva resultat. Men stundtals är det svårt att hitta motivationen för att ta hand om håret – ibland vill vi helst bara slå huvudet under täcket för att stuva undan alla problem!

Hur man tar hand om håret i hemmet

Trots att ha ett besök till salongen var vanligt för att ta hand om håret innan pandemin, har vi alla gått över till DIY-hårvård hemma. För att hålla lång eller kort hår, glänsande och frisk, kommer här några tips för att ta hand om håret i hemmet som du kan följa.

1. Schamponera ofta med milda produkter

För det allra första behöver du bara tvätta håret några gånger i veckan. Om du har fett hår kan du lägga till en extra tvätt session om du behöver det. Schampoera och balsamera håret innan du startar dina styling rutiner. Om du kan hitta en schampo och balsam med naturliga ingredienser kommer du att se goda resultat på lång sikt.

2. Använd en varmluftsborste

Värm luften genom att använda en varmluftsborste istället för plattång eller locktång. Använd rätt tillsatser och verktyg för att få upp det stylingar behövs för håret och stänga in fukt. Använd aldrig en för varm inställning och aldrig borsta vått eller snar vått hår.

3. Följ den bästa styling-perioden för ditt hår

Följ en viss styling rutin för att följa den bästa stylingen period för ditt hår. Det är lämpligt att planera styling-sessionen innan sista natten så att du inte överbelastar håret. För att undvika skador på håret över tid, applicera produkter som olja, mousse, styling mousse eller schampo om nödvändigt.

4. Klipp håret regelbundet

Du ska klippa håret regelbundet, så att det är fria från split-ändar och längre hårstrån som är spröda och skadade. Ett bra råd är att planera trimmningarna mindre än 10 veckor efter den förra för att få det längre och friskare håret.

5. Kom ihåg återfuktningsprocessen

Efter styling- och schamponering-sessioner är det viktigt att fukta håret efter behov. Använd en återfuktande produkt som innehåller naturalingredienser, som kokosolja eller olivolja. Dessa kan användas som en daglig avslutande produkt och som en nattkräm som ger näring till håret under natten.

6. Kontrollera matintag

Om det är möjligt bör du använda vitaminer för att stödja din hårvårdsrutin. Vitaminer som A, B, C och E är mest lämpliga för hårvård och du bör kontrollera din matintag för att säkerställa att du får tillräckligt med näring.

Sammanfattning

Hårvård är viktigt och det är viktigt att ta hand om det för att behålla friska och glänsande hår. Om du har haft problem med ditt hår, eller letar efter sätt att förbättra hårets utseende, kan du följa dessa tips för att ta hand om håret i hemmet. Ta hand om ditt hår med ett normalt tvätt- och styling schema, men glöm inte att fukta håret med en återfuktande produkt och använda vitaminer för att stödja din hårvårdsrutin. Du kommer att dra stor nytta av det och taktiken för att ta hand om håret kommer att visa sina resultat snart.