Sheet mask: Användarguide

De nya, populära ansiktsmaskerna sheet mask har massvis av fördelar att erbjuda. De ökar hudens naturliga fuktnivå och förser huden med essentiella ingredienser som främjar återhämtning. Läs vidare för att få veta mer om sheet masks och hur man applicerar dem!

Fördelar

Förutom fuktnivån och den snabba absorberingen av aktiva ämnen erbjuder maskerna massvis av fördelar. De tar inte lång tid att använda, vilket gör att du snabbt kan fräscha upp huden på sommaren, inför resor och särskilda tillställningar, eller när det än behövs. Huden får tillbaka sin glöd och fräschhet på bara några minuter. Dessutom är de lätta att använda, vilket underlättar när du är på språng. Eftersom du inte själv behöver blanda samman ingredienserna kan du använda masken så fort du tagit ut den ur förpackningen. Maskerna kladdar inte och fläckar inte ned. Därför är de hygieniska.

En annan fördel är maskernas avslappnande natur. När du applicerar dem i ansiktet känner du genast en behaglig svalka, avslappning och återhämtning. Maskerna förser alltså huden med välbehag, samtidigt som du får i dig viktiga vitaminer och mineraler.

Mångfalden är förstås en annan stor fördel. Du kan enkelt välja en mask som passar just din hudtyp, dina problem, och den årstid som gäller just nu.

Applicering

Sheet masks bör appliceras i enlighet med den koreanska hudvårdsrutinen. Det innebär att du först ska rengöra ansiktet två gånger: en med olja, och en med rengörande gel. Sedan ska du använda en toner.

Öppna sedan förpackningen och ta ut masken. Ibland kan det droppa lite, så ha gärna en handduk till hands. Kontrollera sedan om masken är täckt av plastfolie. Ta i så fall av den innan du fortsätter. När du är redo att applicera masken ska hålen för ögonen, näsan och läppar sitta rätt, så att du fortfarande kan se och andas. När masken är på kan du smörja in halsen, axlarna och händerna med eventuella rester. Låt masken sitta kvar enligt tillverkarens rekommendationer. Detta brukar vara 20 – 30 minuter. Ta sedan av masken och kasta den, men tvätta inte bort ansiktet. Låt istället ämnena absorberas ordentligt. När ansiktet till sist har torkat bör du smörja in det med en återfuktande kräm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *