Hur man bevarar färgbehandlat hår

Om du nyligen har färgat ditt hår, antingen för första gången eller för femtionde gången, kan det vara viktigt att veta hur du bäst kan ta hand om ditt färgbehandlade hår för att säkerställa att det fortsätter att se trevligt ut tills det är dags för nästa färgning.

Använd ett schampo och balsam särskilt framtaget för färgbehandlat hår

Det första du behöver göra när du har färgat håret är att byta ut ditt vanliga schampo och balsam. Det finns speciella produkter på marknaden som är avsedda för färgbehandlat hår. Dessa produkter är oftast fria från sulfater och parabener, ingredienser som kan vara skadliga för ditt hår och särskilt din hårfärg.

Undvik att tvätta för ofta

Det kan vara frestande att tvätta ditt hår ofta, särskilt om du är orolig för att din nya färg kommer att blöda ut. Men överdriven tvättning kan faktiskt leda till mer färgförlust. Istället bör du försöka att tvätta ditt hår varannan till var tredje dag. Detta kommer att hjälpa din färg att hålla längre och ditt hår att förbli friskt.

Använd kvalitetsprodukter och verktyg

När det gäller färgbehandlat hår, ska du vara extra uppmärksam på de produkter och verktyg du använder. Billiga produkter och verktyg kan skada ditt hår och göra att din färg bleknar snabbare. Investera i kvalitetsprodukter och verktyg för att försäkra att ditt hår fortsätter se fantastisk ut.

Undvik värme

Värme kan vara mycket skadligt för färgbehandlat hår. Detta inkluderar allting från hetta när du plattar eller lockar ditt hår till det varma vatten du använder när du tvättar ditt hår. Försök att hålla hettan till ett minimum för att skydda din nya färg.

Regelbunden efterbehandling

Även om du tar hand om ditt färgbehandlade hår på alla rätt sätt kan det fortfarande behöva professional hjälp ibland. Så kom ihåg att planera återbesök hos din frisör för regelbundna behandlingar. Detta kan inkludera djupkonditionering eller toning för att säkerställa att färgen förblir levande och vacker.

Utslut inte heller professionell hjälp

Trots att man kan göra mycket själv för att hålla färgbehandlat hår i bra skick, kvarstår det att man inte ska underskatta värdet av professionell hjälp. Regelbundet regelbunden behandling och råd från ditt frisörsalong kan göra underverk för att behålla ditt hår friskt och din färg levande.

Slutord

Att ta hand om färgbehandlat hår kan verka komplicerat, men det behöver inte vara det. Genom att följa dessa råd och tips kan du hålla ditt hår ser fantastiska ut för månader efter din färgbehandling. Kom ihåg att skydda ditt hår från överdriven tvättning och värme, och att använda högkvalitativa produkter som är anpassade för färgbehandlat hår. Och glöm inte bort att professionell hjälp kan vara ovärderlig, så se till att planera regelbundna besök till ditt frisörsalong.