Fylliga läppar med hjälp av kosmetika

Den dåliga nyheten är att alla kvinnor inte föds med fylliga, förföriska läppar. Den goda nyheten är att man enkelt kan hjälpa naturen på traven. Det finns många produkter som ökar läpparna fyllighet, till exempel peeling, masker och läppbalsam.

Peeling

Om du väljer peeling måste du komma ihåg att göra det regelbundet. Peeling är nämligen den enda kosmetika som förbereder läpparna för vårdande behandlingar. De flesta tänker nog att läppbalsam, läppglans eller läppstift är det naturliga sättet att sminka sig, men det vore dumt att inte överväga peeling också! Peeling syresätter huden och tar bort döda hudceller. Detta gör att läpparna får finare form och fylligare färg.

En gång i veckan räcker för att få ett fint resultat. Börja med att rengöra läpparna och huden omkring dem. Låt sedan peelingen verka i cirka fem minuter. När du applicerar peelingen kan det kännas som att det sticker lite i läpparna. Detta beror på att huden syresätts. Massera läpparna med fingertopparna, först torrt och sedan med lite vatten på fingrarna. Tvätta bort peelingen när du är klar.

Mask

En läppmask har samma effekt som en ansiktsmask. Välj en mask som passar din läppform, alltså som kan anpassa sig till läpparna och inte förlorar formen. Maskens effektivitet beror förstås på de verksamma ämnena i den. En kombination av hyaluronsyra och koncentrerad ceramid har till exempel föryngrande och återfuktande egenskaper. Effekten syns efter bara en kvart!

Läppbalsam

Det sista steget i rutinen är att applicera läppbalsam. Du kan välja mellan ett vardagligt läppbalsam och ett mer speciellt, som är särskilt framtaget för just dig. Generellt sett bör du välja ett läppbalsam med hyaluronsyra, eftersom detta gör läpparna mer fasta och elastiska. Det gör att läpparna ser större ut. Om balsamets verksamma ämnen frigörs gradvis varar dessutom effekten längre!

Att använda läppbalsam

Vardagliga läppbalsam kan användas flera gånger om dagen, så fort du behöver ge läpparna lite lindring. Kombinera gärna balsamet med ett läppglans eller läppstift du gillar. Du kan även använda läppbalsam när du har vistats i solen.

Särskilt framtagna läppbalsam är bra att använda på torra, känsliga eller irriterade läppar. De ska appliceras varannan till var tredje timme. Den här sortens läppbalsam kan också kombineras med läppglans eller läppstift.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *