Från India med kärlek: Amla-olja för Hills och Skönhet

India är världsberömd för sitt århundraden gamla förhållande till amla-frukter för långvarig hälsa och skönhet. Amla, eller som det också kallas Phyllanthi Emblica, är en apelsinsmakande citrus-liknande frukt som helande egenskaper. Trädet som amla-frukten odlas från växer vanligen i Indien och används ofta i ayurvedisk medicin.

Amla-olja har sett ut olika kosmetiska sammanhang i många år och är känd för sin milda och naturliga egenskaper. Amla-olja är extrakt från amla-frukter och används som ett kraftfullt hårolja för att lysa hårets skönhet och hålla hårbotten hydratiserad.

Vad är Amla-olja?

Amla-olja är ett milt, naturligt hårolja som är utvunnet från amla-fruktens nöt-liknande skal. Oljan har höga halter av vitamin C Or ascorbic varför det är så värdefullt för den övergripande hälsan för hår och hårbotten.

Amla-olja är förmodligen ett av de mest kraftfullaste naturingredienserna som utvinns från amla-fruktens skal. Det är fyllt med antioxidanter som stödjer follikelfunktion och mjuknar håret. Den innehåller mängder av aminosyror, mineraler och spårmineraler som gör den speciellt nyttig för hårbotten. Vitaminerna B och E som produceras av amla-olja är också viktiga för avfettning och lugn för hårbotten.

Hur man använder Amla-Olja

Till skillnad från andra eteriska oljor som ska blandas med basoljor innan de läggs på huden, är amla-olja för det mesta färdig att användas. Eftersom det inte är oljigt är det inte oönskat att använda på torrt hår. Beroende på din hårtyp kan du använda den ensam eller blanda den med kallpressad havsalt, sötmandelolja eller kokosfett för att producera naturliga stylingprodukter.

Till exempel kan du blanda amla-olja med sötmandelolja och havsalt för att göra en helande, lätt hårspray. Om du har problem med skalning av hårbotten eller tråkigt hår kan du använda amla-olja för att få upp glansen i det och bringa fukt till hårbotten. För att göra detta kan du antingen massera lite olja inuti hårbotten eller göra en håimprägnering och lämna oljan för så länge du önskar innan du sköljer bort det.

Fördelar med Amla-olja

Amla-olja är utmärkt för personer som använder hårfärger, permanenter och hårklippningar eftersom den är rik på fukt som vårdar och skyddar håret från att ta skada. Dettakan också skydda håret från negativa effekterna av ultraviolett strålning och miljöskador. Som ett plus skyddar amla-olja mot att naturliga hårfärgförändringar.

Amla-olja kommer också med en uppsjön av andra fördelar, inklusive:

  • Ger glans, glöd och fukt åt håret
  • Kraftig antioxidant som bekämpar fria radikaler
  • Beskyddar hår från ultraviolett strålning och andra miljöskador
  • Proffsig som en mild löddrande ingrediens när det blir blandat med havsalt och vatten
  • Reducerar håravfall och hjälper till att återställa balansen på fetthalten i hårbotten

Amla-olja för Ansiktsvård och Hudvård

Amla-olja är inte bara bra för hårvård, det är också ett effektivt serum för ansiktsvård. Amla-olja är rik vitamin C som hjälper till att bekämpa fria radikaler och bevarar en jämn hudtoner. Det är lätt att absorbera och när det masseras på huden bevarar det hudens elasticitet och förhindrar fina linjer och rynkor. Amla-olja är en enastående fuktighetskräm som hjälper till att återfuka ansiktet och göra huden mjuk.

I ayurvediska behandlingar används amla-olja för att minska synliga tecken på åldrande. När det masseras runt ansiktet och på halsen ger det fukt och näring och bevarar huden fuktig. Det är också känt för att baka pigmentation och presenterar mörka fläckar.

Tips för att välja Rätt Amla-olja

När du letar efter rätt amla-olja är det en bra idé att se till att du väljer den som är naturlig och ekologisk. Se till att köpa en amla-olja som är helt naturlig, och se till att oljan lyser grönt när den hälls ut. När det gäller lukt, bör amla-oljan ha subtila citrus dofter.

Amla-olja är en av de mest kraftfulla oljorna som existerar. Det erbjuder enenastående milt utan att lämna oljiga känslor och håller hårbottenocch anskitet fuktig och långvarig. Även om det finns andra håroljor som är verksamma, är amla-oljan är det första och bästa valet för användare som letar efter alla naturliga sätt att vårda hårt och ansikte.

3243