Strobing – Contouring med en highlighter

Vad är strobing? Jo, det är en metod där vi framhäver ansiktets konturer med hjälp av ljus. Strobing när det gäller smink motsvarar fotografisk strobing, där bilder anordnas efter den rätta miljön med blixtar och ljus. När du sminkar dig leker du också med ljus, för du behöver bara en bra kosmetisk produkt för strobing: en bra highlighter!

Hur börjar man?

Självklart börjar man med en bra highlighter. Du kan strunta i både våta och torra paletter för ansiktsskulptering och annat du brukade använda. Ersätt dem med en vanlig highlighter, men kom ihåg att välja en som passar din hudtyp och ditt utseende. En bra highlighter ska inte vara för kall eller för varm. Undvik produkter med klara partiklar och produkter som är onaturligt skimrande, annars kan effekten från strobing bli överdriven och framhäva dina brister istället för dina fördelar. Om du behöver hjälp med att välja en highlighter kan du be personalen i butiken.

När använder man highlighter?

Den ordning vi applicerar smink i har stor effekt på vår sminkning. Därför är det viktigt att du vet när du ska använda din highlighter. Till att börja med behöver du rengöra huden i ansiktet och sedan applicera återfuktande kräm eller BB-kräm. Om du behöver ytterligare täckning kan du använda en foundation som matchar din hudton och ditt utseende. Sedan kan du applicera highlighter, och fixera den med löst pulver i stil med bambu eller ris.

Var applicerar man highlighter?

När det gäller strobing fokuserar vi på att använda highlighter i de områden vi vill framhäva. Framför allt bör man använda highlighter på:

  • käkbenen (applicera highlighter precis ovanför benet),
  • pannan (använd highlighter i mitten av pannan, ovanför näsan, och precis under hårfästet),
  • ögonbrynen (applicera highlighter precis nedanför den nedre ögonbrynslinjen),
  • ögonen (applicera highlighter vid ögonens inre hörn),
  • näsan (gör näsan smalare med en vertikal linje)
  • läpparna (använd highlighter på amorbågen),
  • hakan (framhäv hakans mitt med en diskret prick).

Genom att använda de här få reglerna kan du få en vacker effekt från
strobing
i ansiktet. Strobing framhäver dina delikata drag och får huden att stråla. Strobing kan också få ansiktet att se yngre ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *