Svaveltvål – Hur man besegrar akne

Svaveltvål är en välkänd kosmetika för personer med akne eller oljig hud. Den har matta, uttorkande och antibakteriella egenskaper. Den begränsar dessutom talgsekretion, motverkar mjäll, och reglerar talgkörtlarnas arbete. Den rekommenderas för oljig hud, men användningen bör begränsas till ett minimum. Svaveltvål kan skada eller till och med förstöra det naturliga skyddslagret. Oljig hud som berövas detta skyddslager producerar överflödiga mängder talg, vilket resulterar i att huden drabbas av ännu mer akne eller pormaskar.

Svaveltvål lindrar inflammationer, rengör porer, och stramar åt dem. Den kan användas på andra kroppsdelar (ryggen, klyftan, axlarna), i hårbotten och för hårtvätt. Om du tvättar håret med den måste du dock vara noga med att ta hand om håret. Om du har en oljig hårbotten och torra ändar kommer svaveltvål bara hantera överflödigt talg. Ändarna måste tvättas med återfuktande schampo och sedan behandlas med balsam eller en hårmask.

Alla kan inte använda svaveltvål. Personer med känslig eller torr hud, allergier, eller hud som är benägen att torkas ut, bör undvika den här sortens hudvård. Att använda denna kosmetika bara en gång kan leda till irritation och skador i huden. Den svaveltvål som finns på marknaden består, förutom cirka 5 % svavel, av ingredienser som kan irritera huden. Därför bör du läsa innehållsförteckningen noggrant innan du köper produkten, och kontrollera vad den har för egenskaper.

Kosmetika som kan ersätta svaveltvål är: ansiktsmasker och tvål med kanel, tvål med nanosilver, eller en ansiktsmask med soda. Om tvål är för aggressivt för dig är det bättre att använda svavelvatten. Den här produkten innehåller inte parabener, mineralolja, artificiella ämnen, eller silikon. Den bidrar till att läka inflammationer, gör huden mjukare, kan användas vid skrubb, och föryngrar hudens celler. Kosmetika med svavel får stöd av andra ämnen, som macadamiaolja, olivolja, argantvål och vitamin A, C, E och B.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *