Hur vårdar man tort hår?

Torrt hår är ett problem för många tjejer. Testarna känns stela, blir sköra och går lätt sönder, och topparna blir kluvna. Som tur är finns det sätt att tämja torrt hår och vårda hårbotten.

Är det möjligt att henna kan återfukta håret? Tydligen är det så. Vi använder henna för att färga håret eller rötterna. Vi blandar det svarta pudret med mineralvatten eller varmt vatten. Visste du att henna som tillagas på det här sättet kan orsaka torrhet? Därför bör du byta ut vattnet mot filtrerad linfröolja, och innan appliceringen bör du värma upp den. Övriga ingredienser kan vara aloejuice eller hyaluronsyra.

Kluvna toppar är ett annat vanligt problem. Det kan bero på många saker, och en av dessa är felaktig hårtvätt. Vissa kosmetiska produkter tar hand om hårbotten men skadar topparna. Det är extra märkbart på poröst hår och lockigt hår. Därför bör du skydda topparna med hårinpackning eller balsam. Schampo torkar inte ut topparna om de skyddas av en återfuktande produkt.

Om du har torrt hår bör du använda schampo och balsam samtidigt. Att avgöra hur mycket kosmetika du ska ha är en personlig fråga. Om ditt schampo är för mjukt och din hårbotten behöver en bättre rengöring kan du lägga till lite kaolin eller grön lera. Proportionerna är en individuell fråga, men ju mer lera desto bättre vård. Leran innehåller antibakteriella, uppfriskande och medicinska egenskaper. Vi kan blanda schampo och leran så att det håller längre. Du kan blanda cirka 10 matskedar schampo med 1 tesked lera.

Personer med torrt hår klagar ofta på en kliande hårbotten. Om du lider av detta kan du ta hjälp av vinägertonik. Blanda 100 ml mineralvatten med 20 ml ekologisk äppelcidervinäger. Du bör gnida in blandningen i hårbotten direkt efter att du tvättat håret. Äppelvinäger är också bra för att behandla svamp och psoriasis. Det innehåller naturligt pH 5,5, som har en positiv effekt på hudens tillstånd och ger dig en mjukare och mer tonad hud.

Att fixa håret med varm luft bidrar också till att försämra hårets och hårbottens skick. Hur torkar man håret utan att skada det? Applicera en hårinpackning med linfröolja och aloeolja eller juice. Krama sedan ut överflödig vätska med en handduk och torka håret. Håret blir fuktigt, mjukt och glänsande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *