Kan ett hudfärgat läppstift matcha din hud?

Känns vardagssminket svårt? Så behöver det inte vara. Trots att vi inte alltid använder så starka färger är det inte alltid lätt att matcha dem på ett sätt som ser bra ut i ansiktet. Det största problemet är oftast läpparna. Läppsminkning eller ej? Hudfärgat läppstift eller bara balsam? Om vi ska ha läppstift, vilken nyans ska vi ha? Vi besvarar dessa frågor (och många fler) nedan.

Hudfärgat läppstift har varit en av de hetaste trenderna under många år. Det är en klassiker, som är mycket vanlig bland kvinnor som inte är vågade nog att bära rött läppstift. Den här sminktekniken gör läpparna en ljusare ton, så att dess nyans matchar vår hudfärg. Det viktigaste är att täcka läpparnas naturliga rosa eller hallonröda färg med mjuk, neutral beige. Du har gott om utrymme att begå misstag, vilket gör att du slipper se ut som ett lik.

#1 Concealer istället för läppstift

De flesta försöker ta en genväg här. Eftersom concealer appliceras i ansiktet och täcker rodnader och imperfektioner fungerar det på samma sätt på läpparna, och därför behöver du inte köpa ett hudfärgat läppstift. Det här är helt fel. En concealer kan torka ut läpparna, och få de matt börja flagna. Färgen kommer att smälta in i huden, och få dig att bli blek som ett spöke.

#2 Fel färg på läppstiftet

Vi kanske går direkt till sminkbutiken och köper det första beige läppstift vi kan hitta. Det är ett ytterligare ett vanligt misstag, som kan ge oss samma effekt som en concealer. Du bör alltid välja ett läppstift som passar din hudton – det ska aldrig vara ljusare än huden. Välj kosmetika i en mörkare nyans än huden. Undvik ett läppstift med för många vita eller bruna pigment, för de får läpparna att se platta ut.

#3 Fel nyans på läppstiftet

Vi har pratat lite om olika färger på läppstift, men det finns också olika nyanser av hudfärgade läppstift. Om du väljer fel nyans kommer det bara att se falskt och överdrivet ut. Du kan välja rätt nyans med hjälp av tre regler: till ljus hud kan du välja nyanserna rosa, persikofärgat och laxrosa, till mellanhy kan du välja gyllene hudfärgat, och till mörk hud passar ett hudfärgat läppstift med karamelltoner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *