Hemmagjorda metoder som ersätter torrschampo

Torrschampo finns i många kvinnors hem tack vare Batiste, varumärket som gjorde produkten populär. Vi köper torrschampo eftersom det är ett snabbt sätt att återställa hårets fräschhet när vi inte har tid, eller när vi har slut på vanligt schampo. Nödlösningar fungerar dock inte alltid – vad gör man när man har slut på torrschampo, eller håret inte gillar det? Vi ska berätta vad du kan använda istället för torrschampo.

Hur fungerar torrschampo?

Torrschampots främsta uppgift är att fräscha upp lätt oljigt hår. Det fungerar eftersom ingredienserna i torrschampo absorberar fuktighet och överflödigt talg, och ger dig en illusion av en matt yta. För att effektivt ersätta torrschampo behöver du hitta produkter som kan utföra samma jobb.

 • Babypuder
  Det mest populära alternativet för att ersätta torrschampo är babypuder. Det innehåller talk som absorberar fuktighet, och orsakar inte irritation tack vare de lugnande ingredienserna. Babypuder ger håret en diskret doft, och gör det fräschare.
 • Bambupuder
  En produkt med liknande egenskaper är bambupuder, som också absorberar fukt bra och som ger en matt effekt. I det här fallet finns det dock ingen doft, och produkten innehåller lite zink (vilket är standard bland babyprodukter). Pudret kan berikas med silke, som har en mycket god effekt på hår.
 • Örtpuder från Indien
  En annan produkt som är likvärdig torrschampo är indiskt örtpuder, som innehåller många andra egenskaper än bara uppfräschning av en oljig hårbotten. Det kan påskynda hårets utväxt, eliminera håravfall, och förhindra grå hår. Det finns inte i alla hushåll, och den karaktäristiska doften passar inte alla.
 • Potatismjöl (kakao)
  Du kan också leta i köket för att ersätta ditt torrschampo. Potatismjöl (eller majsstärkelse) är mycket effektivt för att absorbera fukt och olja, och det här är definitivt det billigaste alternativet. Brunetter kan blanda potatismjöl med kakao för att få en mörkare produkt, så syns det inte lika tydligt i håret. Kakaons egenskaper liknar potatismjölets, och det luktar dessutom ljuvligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *