Torkar matt läppstift ut läpparna? Vi har lösningen!

Matta läppstift har varit en stark trend i flera månader. Det är inte så konstigt – saftigt rött i matta versioner är elegant, unikt och vackert. Det gäller dock inte alla, för vissa kan inte hantera matt smink. Tror du också att matta läppstift torkar ut läpparna, framhäver sprucken hud, samlas i vecken och får huden att gnidas av? Här är 5 sätt att förbereda läpparna!

1. Börja skrubba läpparna

Vad är det bästa sättet att bli av med torr hud, som kan framhävas av matt läppstift? Skrubb, förstås! Många använder ansiktsskrubb på regelbunden basis, men glömmer helt bort läppskrubb. Vi kan applicera en mjuk eller hemmagjord skrubb (honung som blandas med socker) på läpparna och massera dem med exempelvis en tandborste.

2. Kom ihåg att återfukta

Precis som alla andra delar av kroppen behöver läpparna återfuktas ordentligt. Innan du ens överväger att måla läpparna bör du applicera ett vårdande balsam som återfuktar läpparna på djupet. Klappa in det, vänta tills det torkar och så är du redo! Du kan sedan fortsätta med att måla läpparna.

3. Applicera en läppstiftsbas

Du applicerar väl en bas på ögonlocket för att låta ögonskuggan hålla bättre och se mer intensive ut? Varför skulle du inte göra samma sak under ett matt läppstift? En bas lämnar ut läpparnas struktur och färg, så att läppstiftet appliceras lättare och så att en liten mängd räcker för att få en perfekt täckning.

4. Använd concealer

Uttrycksfulla läppar måste framhävas ordentligt, och en sedan effekt kan endast uppnås med konturer och intensiva färger. Vi får ett ordentligt färgvärde av läppstiftets bas, och den skarpa konturen kan uppnås med en concealer. Applicera en liten mängd concealer längs läpplinjerna för att skapa en kontrastiv gräns.

5. Bli vän med din lipliner

Precis som vanliga läppstift behöver matt läppstift också en lipliner. En läppenna i samma färg som matt läppstift eller en ljusare nyans håller sig inom läppstiftets linjer, som inte ska gå längre än läpparnas konturer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *