Hur vårdar man hår med mjäll?

Mjäll är en trist hårsjukdom som orsakar problem för många kvinnor. Inkorrekt omvårdnad av hår som är benägen att drabbas för mjäll kommer inte göra saken bättre. Snarare tvärtom, det leder till fler skador. Hur bekämpar man den dermatologiska sjukdomen med hårvård? Hur tar man hand om hår med mjäll?

Det viktigaste steget i kampen mot mjäll är att läsa på om sjukdomen. När du vet vad tillståndet innebär kan du bättre förstå hårbottnens behov. Mjäll är när döda hudceller lossnar från hårbotten, och själva håret kan bli mer eller mindre oljigt i processen. Att göra sig av med döda hudceller är en naturlig process, men det blir ett problem när det sker för ofta, för snabbt och i stora mängder. Hårbottnen är ofta irriterad, kliande och torr.

Det finns många anledningar till att mjäll uppstår. Oljigt mjäll uppstår när du har ett överflöd av olja i hårbotten. Den naturliga svampen som lever i huden livnär sig på talg, och för hög talgproduktion skapar en perfekt miljö för irritationer. Torrt mjäll kan också bero på svamp i onormala mängder, men huden är ofta för känslig för detta. Irritation i huden kan bero på inkorrekt rengöring, hårvård, eller andra stylingprodukter.

Grunden till att vårda hår som drabbas av mjäll är att rengöra det ordentligt. köp ett mjällschampo – det bästa är en medicinsk produkt som motverkar själva orsaken (svamp). Du bör blanda hårtvätt med mjällschampo med ett skonsamt och återfuktande schampo som inte orsakar irritationer, utan som eliminerar torrheten efter en medicinsk produkt. Kom ihåg att också tvätta håret regelbundet för att förhindra att håret blir fett, för svampen livnär sig på överflödig talg.

Fortsätt rengöringen med extra omvårdnad. En bra idé för mjäll är skrubb för hårbotten, som exfolierar döda hudceller. Strunta inte i hårvård – att använda balsam och återfuktande hårmasker hjälper dig bekämpa torrhet. Kom dock ihåg att använda balsam från öronen och nedåt, och inte direkt på en hårbotten som drabbats av mjäll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *