De senaste K-Beauty trenderna: Ingredienser i Koreanska hudvårdsprodukteDe senaste K-Beauty-trenderna: ingredienser i koreanska hudvårdsprodukter

De senaste K-Beauty-trenderna: ingredienser i koreanska hudvårdsprodukter

De senaste åren har K-Beauty blivit rena rama trenden. Vi kanske inte alltid förstår ingredienserna som används i koreanska skönhetsprodukter, men vi känner åtminstone till produkterna, som t.ex. sheet masks, mousse cleanser, peeling geler och BB-krämer. Men vad är det egentligen som gör koreanska skönhetsprodukter så populära? Svaret är: ingredienserna.

Den moderna skönhetsindustrin har utvecklats explosivt de senaste åren. Och i takt med att tekniken utvecklats, har koreanska skönhetsprodukter blivit alltmer innovativa och framförallt innehållit allt fler och bättre ingredienser. Nämligen de ingredienser som kommer att hjälpa dig att få det resultat som du önskar.

Rå och naturlig ingredienser

Det finns en uppsjö av ingredienser som utvinns från naturliga råvaror och som har den dokumenterade effekten att föryngra och återfukta huden. Koreansk hudvård är berömd för sina råa och naturliga ingredienser, som t.ex. alger, sniglar och grönsaker.

Alger är kända för att återfukta och ge näring åt hudceller, samtidigt som de stödjer cellförnyelsen och ger huden ett extra lyft. Gröna örter som gurkmeja, lakritsrot och röd ginseng är dessutom några av de mest använda ingredienserna i koreanska hudvårdsprodukter. De är mycket effektiva och kan ha stor positiv inverkan på hudens termostat och hudens känslighet.

Epidermal vård

Korerna är kända för att ha en enorm förståelse för mänsklig hud och deras fokus har länge legat på att bevara och ta hand om hudens yttre skyddskläder eller epidermis, som är dess yttre struktur. Epidermal vård är viktigt för att förebygga och återställa skador som uppstår då huden exponeras för yttre påfrestningar som miljöföroreningar, fetma och torrhet som kan leda till förtida åldring av huden.

Yeast-5-fermentteknologin har blivit det mest använda tekniken för att motverka hudens åldrande. Det används för att säkerställa att alla ingredienser som används för att reparera skadad hud och föryngra den är helt säkra och effektiva. Det är också en teknik som är unik för koreanska skönhetsprodukter.

Fermenterade ingredienser

Fermenterade ingredienser är ytterligare ett av de mest unika ingredienser som används i korean skincare. De fermenterade ingredienserna är kända för att inte bara ge näring åt huden, utan även förbättra hudens förmåga att absorbera ämnen som är nyttiga för den. Det är också känt för att förbättra hudens fasthet, elasticitet och även minska ansamlandet av fria radikaler som orsakar skador.

Fermenterade ingredienser finns oftast i olika sorters serumn som innehåller högkoncentrerad näring för att återställa hudens elasticitet och föryngra dens ton.
De fermenterade ingredienser som används i koreanska skincare-produkter är inte bara ännu en ingrediens, utan de är det som gör att produkterna har så hög kvalitet. De hjälper också till att stödja hudens naturliga balans och därmed främjar de en sund och levande hudyta.

Vad Korean Skincare är bäst för

Korean skincare är känd för att förvisso återställa hudens naturliga balans, men också för att ge en långvarig förmåga att föryngra hudens yttre skikt. Koreanska skincare-produkter är besonders användbara när det gäller att få bort torra förhårdnader, mjuka upp huden och förbättra hudens elasticitet, som ger den en ungdomligare utstrålning.
De innehåller antioxidanter som skyddar huden mot miljöföroreningar och även fria radikaler.

Koreanska skincare-produkter är också kända för att belägga hudens naturliga fuktbalans och även skapa en naturlugnande effekt som stödjer huden att ta emot näring. De minskar inte bara tecken på trötthet, utan det hjälper även till att stärka hudens naturlig kollagenproduktion och hindrar hudcellerna från att skadas.

Det sista ordet

K-Beauty är utan tvekan trenden för skönhetsprodukter. Koreanska produkter kommer inte bara med innovativa ingredienser, utan även tekniker och anslag som tillsammans skapar många utav de framgångsrika resultat som de koreanska produkterna ger. Man märker att den referensen görs mycket uppmärksam på, då hudvård inte tänks som en engångsanvändning, utan som en hel livsstil.

Koreanska hudvårdsprodukter är utan tvekan effektiva, och om affärsidén att investera i en bra hudvårdsrutin beror på att få det som man vill ha så är K-Beauty definitivt det man ska ha ett öga på.