Kändis Makeup Inspiration

Om du någonsin har stirrat på dig själv i spegeln och känt att din dagliga sminkrutin har blivit något tråkig eller förutsägbar, kan det vara dags att söka inspiration i nytt territorium. I det här inlägget kommer jag att dyka djupt in i vackra, inspirerande makeup looks från världens största kändisar. Vi kommer att fokusera på några av de mest iögonfallande stilarna och teknikerna, samt hur du kan använda dessa för att spetsa till din egen rutin.

Kim Kardashian

Det finns mängder av snygga kändisar med fantastisk makeup, men min personliga favorit är alltid Kim Kardashian. Hennes tydliga konturering och marcara-laddade ögonfransar har satt en trend som ännu inte har upphört att vara populär. Kim använder ofta gnistrande highlighters, bruna och nude-nyanser för ögon och läppar och ibland ser vi henne med en djup, mörk rökig ögonmakeup vilket skapar en dramatiskt effekt.

Kim Kardashian med bronsig, glödande makeup

Rihanna

Med starten av hennes eget skönhetsmärke, Fenty Beauty, har Rihanna etablerat sig som en seriös maktfaktor inom skönhetsindustrin. Hon mästerliga bruket av brons toner, djärva färger och hennes förmåga att bära allt från minimalistiska neutra till elektriska blickar gör henne till en oändlig källa till sminkinspiration.

Rihanna med smoky ögon och glödande hud

Nuvarande trender

Som inspiration är kändisarnas makeup ofta en återspegling av vilka trender som kommer, går och stannar kvar. Även om 50-talets klassiska röda läppstift och vingeformade eyeliner alltid kommer att vara ikoniska, ser vi nu fler och fler kändisar vågar sig på djärva färger, glittrande skuggor och återuppliva 90-talets titta tillbaka stilar, såsom bruna läppstift och matt foundation, i deras röda matta och dag till dag-utseenden.
Summering av de nuvarande trenderna kan vi se att det är fokus på gradering av ögonskuggan, framträdande ögonbryn och markerad hud- allt frått Kim Kardashian till Emma Stone använder sig av detta.

Ögon

Storhetstiden för kattögon kommer aldrig att gå ur stilen. Den här looken är klassiskt definierad av att ha en starkt, svart eyeliner som sträcker sig utöver det yttre hörnet av ögat, skapar en “vinge”. Kändisar som Adele och Taylor Swift använder sig ofta av denna stil för att skapa ett drömmande, romantiskt utseende. Om du vill prova på något annat kan du alltid göra som Selena Gomez och experimentera med starka färger som blått eller grönt för en lekfull touch.

Taylor Swift med kattögon-look

Läppar

Världens största skönhetsstjärnor, från Angelina Jolie till Kim Kardashian och Kylie Jenner, håller fast vid den klassiska blanka eller matta nude-looken för läpparna. Denna look är inte bara tidlös, den är också extremt mångsidig och passar perfekt för både vardagen och speciella tillfällen.
Om du känner för att mixa upp din vanliga look kan du prova på någon av de senaste trenderna, till exempel den ombre effekten på läpparna, precis som Priyanka Chopra ofta visar upp. Med en mörk läppkontur som smälter in i en ljusare färg i mitten av läppen skapas en illusion av fylligare läppar.

Priyanka Chopra med ombre-läppar

Sammantaget erbjuder mode och skönhet kändisar från hela världen ett skattkista av smink inspiration. Så nästa gång du känner dig fast i en makeup rut, varför inte ta en titt på de röda mattorna i Hollywood och inspireras av dina favoritstjärnor? Oavsett vad du väljer, kom ihåg att det viktigaste är inte att kopiera dem exakt, utan istället att ta det du älskar om deras look och göra den till din egen.